Digitālā Eiropas Valodu portfeļa skolēniem atvēršanas svētki 26.09.2014.

e-attels 

Mans valodu portfelis. Eiropas Valodu portfelis skolēniem (no 7 līdz 12 gadiem). Andernovics S., Brikmane K., Dimpere I. u.c. Akreditētais modelis Nr. 92.2007. Rīga, 2007. ISBN 978-9984-9958-1-6

Valsts izglītības un satura centrs un Latvijas Angļu valodas skolotāju asociācija digitalizējusi 2007. gadā akreditēto un izdoto Eiropas Valodu portfeli jaunākā skolas vecuma (7—12 gadi) bērniem. Kā informēja VISC Vispārējās izglītības satura un nodrošinājuma nodaļas referente Rita Kursīte, šī valodu apguves elektroniskā palīglīdzekļa atvēršanas svētki notiks Ziemeļvalstu ģimnāzijā š.g. 26. septembrī – Eiropas Valodu dienā. Klātesošos ar digitālo Eiropas Valodu portfeli iepazīstinās atklātās stundas laikā. Pēc tam pedagogi atbildēs uz interesentu jautājumiem par materiāla izmantošanas iespējām. (Sk. atvēršanas svētku programmu).

 

Eiropas Valodu portfeli skolēniem (no 7 līdz 12 gadiem) Latvijas Angļu valodas skolotāju asociācija sāka izstrādāt 2005. gadā, saņemot atbalstu Latviešu valodas aģentūras izsludinātajā projektu konkursā. Pēc palīglīdzekļa latviešu un angļu valodas versijas aprobācijas un materiāla pilnveides, kā arī papildu metodisko ieteikumu pievienošanas EVP lietotājiem (skolēniem, pedagogiem, vecākiem), mācību palīglīdzeklis tika iesniegts akreditācijai Eiropas Padomes Valodas politikas nodaļas akreditācijas komitejā (piešķirts starptautiskais akreditācijas numurs 92.2007). Izstrādāto materiālu LVA izdeva 2007. gadā, Izglītības satura un eksaminācijas centrs sadarbībā ar LAVSA organizēja svešvalodu skolotāju tālākizglītības kursus, piedāvājot apgūt arī jautājumus par EVP izmantošanu praksē. (Sīkāk par EVP izstrādi Latvijā sk. http://valoda.lv/Projekta_istenosana_Latvija/Projekta_istenosana_Latvija/mid_533)

2014./2015.mācību gada sākumā LAVSA sadarbībā ar VISC piedāvā angļu valodas skolotājiem tālākizglītības kursus par digitālā EVP izmantošanu mācību darbā.

Pateicoties VISC un LAVSA iniciatīvai nu materiāls būs pieejams digitālā versijā visiem skolēniem un skolotājiem par brīvu – sekojiet informācijai VISC mājaslapā http://visc.gov.lv/